Το Παπάκι Πάει…

Στο 6 ΔΣ Σερρών πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Το Παπάκι Πάει…» με τη συμμετοχή όλων των τάξεων και τη βοήθεια της Θεατρολόγου της Εικαστικού και των Εκπαιδευτικών.   

Το Πρόγραμμα «Το Παπάκι Πάει…» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των παιδιών σε περίπτωση που βρεθούν σε συνθήκες εξαφάνισης μη προσδιοριζόμενης αλλιώς, δηλαδή σε συνθήκες που χάνουν τον προσανατολισμό τους ή για κάποιον λόγο δεν βρίσκονται κοντά στο άτομο που νομίμως ασκεί την επιμέλεια τους.
Tο Πρόγραμμα υλοποιείται με την αφήγηση ιστοριών και βασίζεται στην θεωρία του παιδαγωγικού κονστρουκτιβισμού και στο μοντέλο ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής (Life Skills) με έμφαση στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των παιδιών.

Γενικός σκοπός του Προγράμματος είναι η εκπαίδευση των μαθητών / μαθητριών σε δεξιότητες που θα τα προστατεύσουν σε συνθήκες εξαφάνισης αλλά και θα μειώσουν την πιθανότητα να βρεθούν σε τέτοια συνθήκη.

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Τα παιδιά θα εκπαιδευτούν στα εξής πεδία:

● Σε περίπτωση που δεν βλέπω τη μαμά/ τον μπαμπά μένω σταθερά στη θέση μου χωρίς να κινούμαι
● Δεν ακολουθώ κανένα άγνωστο/ καμία άγνωστη
● Φωνάζω δυνατά
● Εμπιστεύομαι τους αστυνόμους
● Γνωρίζω το όνομά μου, κάποιο τηλέφωνο γονέα ή συγγενή ή/και τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε 3 διδακτικές ώρες που πέρασαν πολύ ευχάριστα με την κατασκευή κούκλας ,τη δημιουργία παρόμοιων ιστοριών από παιδιά οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν μετά για να παίξουμε κουκλοθέατρο. Φυσικά οι ιστορίες δημιουργήθηκαν μετά την ανάγνωση των δύο ιστοριών και τις ερωτήσεις καθώς και τα παιχνίδια κατανόησης. Στο τέλος δραματοποιήσαμε τις ιστορίες των παιδιών και με τη χρήση μουσικής κάναμε παγωμένες εικόνες από την ιστορία. Ο Πάκο αγαπήθηκε όσο κανένα παπάκι.

Ευχαριστούμε πολύ το χαμόγελο του παιδιού για το τόσο υπέροχο και διδακτικό πρόγραμμα.