Η Γαλλοφωνία πάει Δημοτικό!

Μήνας Μάρτιος, ο μήνας της Γαλλοφωνίας και σε όλο τον κόσμο γίνονται εκδηλώσεις. ?Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μοιράζονται μία κοινή γλώσσα, τα Γαλλικά, και κοινές αξίες όπως πολυπολιτισμικότητα, πολυγλωσσία, ελευθερία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Φέτος όμως, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, ο εορτασμός άλλαξε μορφή και έγινε διαδικτυακός. Έτσι λοιπόν, δέκα Δημοτικά Σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών με τις εκπαιδευτικούς Γαλλικών Αθηνά Δαραβίγκα, Σταματούλα Μακρυπούλια και Βασιλική Τζίντζιου υλοποίησαν εξ αποστάσεως συνεργατικό πρόγραμμα με τίτλο Η Γαλλοφωνία πάει Δημοτικό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι μαθητές των τάξεων Γαλλικών των Δημοτικών Σχολείων Πεντάπολης, Γαζώρου, Νέου Σκοπού, Νέου Σουλίου, Χρυσού, 4ου, 6ου, 12ου, 19ου και 20ου κλήθηκαν να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους και να μας παρουσιάσουν τη Γαλλοφωνία μέσα από τα μάτια τους. Οι δημιουργίες των μαθητών φιγουράρουν στο ιστολόγιο με τίτλο Η Γαλλοφωνία πάει Δημοτικό, στον σύνδεσμο: https://gallofonia-dim.blogspot.com/

Επισκεφτείτε κι εσείς το ιστολόγιό μας για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη Γαλλοφωνία. Θα ανακαλύψετε ότι τα γαλλικά είναι μία γλώσσα που μιλιέται και στις 5 ηπείρους, πόσες πολλές λέξεις γαλλικές έχουμε δανειστεί και χρησιμοποιούμε στα ελληνικά και θα παίξετε με αυτές απαντώντας σε αινίγματα των μαθητών. Επίσης θα γνωρίσετε αγαπημένες ταινίες, τραγούδια που γνωρίσαμε από κινούμενα σχέδια, βιβλία  γαλλόφωνων συγγραφέων, παιχνίδι για τη Γαλλοφωνία κ.α. Οι μαθητές μας ανυπομονούν να διαβάσουν τα σχόλιά σας!

Το συνεργατικό αυτό πρόγραμμα αναφέρθηκε και στην εκπομπή της ΚΕΔΗΣ ?Ο Δήμος Σερρών φέρνει την Άνοιξη? που μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο https://youtu.be/x4SeCMkgLAU.

Οι εκπαιδευτικοί:

Σταματούλα Μακρυπούλια (6ο και 19ο Δ.Σ. Σερρών)

Αθηνά Δαραβίγκα  (Δ.Σ. Πεντάπολης, Νέου Σκοπού Γαζώρου, Χρυσού)

Βασιλική Τζίντζιου (4ο, 12ο, 20ο και Ν.Σουλίου Δ.Σ. Σερρών)